Skal du hjem til jul?

Vega kommune ønsker alle våre unge, elever og studenter hjertelig velkommen hjem til årets julehøytideligheter etter et krevende og annerledes studiesemester.

Siden mye av undervisning og eksamener nå avholdes elektronisk, forventer kommunen at flere og flere av våre elever og studenter vender hjemover de neste ukene. Kommunen oppfordrer derfor alle studenter som kommer hjem til jul om å ta en frivillig koronatest raskt etter hjemkomst. I tillegg er det ønskelig at studenter begrenser sosial kontakt så mye som mulig de første 10 dagene etter hjemkomst. Studenter er ikke i «karantene» i ordinær forstand, men kommunen setter stor pris på at alle utviser forsiktighet slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med juletiden.

Studenter som kommer fra områder høyt smittetrykk i Norge, vil være i risikosonen for å ta med smitte hjem til Vega. Mange unge har lite eller ingen symptomer, og det vil være en reell fare for at studentene har med seg smitte, og dermed kan smitte videre, uten selv å ane at de er smittet.

Ved å ta en test kan denne risikoen reduseres betydelig. Testen er gratis og tar bare få minutter å gjennomføre. Ta kontakt med Vega legekontor på telefon 75036870 mandag - fredag fra 08:30 - 11:30 og 13:00 - 14:30 for å bestille tid til testing.

Alle studenter og andre ungdommer som kommer fra høyrisikoområder og som skal jobbe i de kommunale tjenestene etter hjemkomst, må ha et negativt testsvar før de kan starte i arbeidet.

Sinne Simony Marken
Kommuneoverlege