Har du ikke mottatt varsling fra kommunen?

Vega kommune har nå tatt i bruk et nytt varslingsystem, Varsling 24. Den siste måneden har det blitt sendt ut varsling om vannforbruk og koronavaksinering. Varslingene blir sendt på melding til din mobil eller som talemelding på telefon om du ikke er registrert med mobilnummer. 

Har du ikke mottatt noen varsling? Under ser du hvordan systemet fungerer og hvordan du kan sørge for at du alltid blir oppdatert når det sendes ut varslinger. 

Varsling 24 benytter ulike registre for å identifisere og innhente kontaktinformasjon for innbyggere i en husstand og kontaktpersoner i en bedrift.

Privatpersoner

Informasjon om privatpersoner hentes fra Folkeregisteret til Skattedirektoratet. Kontaktinformasjon blir hentet fra det nasjonale Kontakt- og reservasjonsregisteret til Digitaliseringsdirektoratet.

Vi anbefaler deg å legge inn ditt mobiltelefonnummer og epostadresse i dette kontaktregisteret. De fleste henvendelser fra det offentlige vil hente kontaktinformasjonen herfra, for eksempel angående selvangivelsen.

Du kan oppdatere dine kontaktopplysninger her. https://norge.no/oppdater-kontaktinformasjon 

Bedrifter

Informasjon om bedrifter hentes fra Enhetsregisteret i Brønnøysund. Ved varsling av bedrifter benytter bedriftens forretningsadresse. Kontaktdata for bedrifter blir hentet fra varslingsadressene som bedriften selv oppgir i Altinn portalen.

Bedriften kan oppdatere kontaktopplysninger her: https://altinn.no 

Merk: Bedrifter med flere adresser bør registrere alle kontoradressene som underenheter i Enhetsregisteret i Brønnøysund for å blir varslet på riktig adresse ved en utsendelse fra kommunen. For mer informasjon se: https://www.brreg.no/bedrift/virksomhet/

Får du ikke meldinger?

Er mitt mobilnummer registrert?
Vi sender varsling til innbyggere som er registrert med bostedsadresse i Folkeregisteret og henter kontaktopplysninger fra Kontaktregisteret. 

Sjekk at din informasjon er korrekt i registrene:
1) Er du folkeregistrert på din adresse? https://www.skatteetaten.no/person/folkeregister
2) Har du oppdatert din kontaktinformasjon? https://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon

Bedrifter må sjekke at din informasjon er korrekt i registrene:

  1. Enhetsregisteret: Bruk evt samordnet registermelding for å endre adresseinformasjon
  2. Varslingadresse. Se informasjon etter innlogging på AltInn portalen https://altinn.no
     

Hva kan du gjøre?

Har du feil opplysninger er det ditt ansvar å oppdatere registrene. Verken Vega kommune eller Varsling 24 har ingen tilgang til å gjøre oppdateringer på vegne av privatperson eller bedrifter.

 

Du kan finne mer informasjon om Varsling 24 på vår side om kommunens varslingssystem.

Kontaktinfo

Anders Karlsson
Teknisk sjef
E-post
Telefon 75 03 58 42
Mobil 97 96 66 79