Influensavaksinering høsten 2021

Nå er det tid for vaksinering mot influensa.

Det er følgende grupper som anbefales å bli vaksinert mot influensa:

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester) Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine
  • Prematurt fødte barn, særlig barn født før uke 32 i svangerskapet fra 6 måneder til 5 år
  • Barn og voksne med:
    • diabetes type 1 og 2
    • kronisk lungesykdom (inkludert astma)
    • hjerte- og karsykdom (annet enn velregulert blodtrykk)
    • leversvikt eller nyresvikt
    • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
    • nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks organtransplanterte, kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
    • Svært alvorlig fedme (KMI over 40)
    • Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en farlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Du kan lese mer om influensavaksinering på FHI sine nettsider.

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har pasientkontakt ved behandling eller pleie
  • personer som bor sammen med (eller er tilsvarende nære) immunsupprimerte
  • svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser

Massevaksinering

Torsdag 28. oktober og fredag 29.oktober kl. 09:00 - 15:00

Det vil komme flere datoer etter hvert. Det vaksineres til alle som ønsker har fått vaksinen.

Sted: Vega legekontor

Du bestiller time til influensavaksinering ved å ringe Vega legekontor på tlf. 75 03 68 70 mellom kl. 09:00 - 12:00. Det er ikke mulig med drop-in.

Pris og betaling

Vaksinering koster kr. 50,- i egenandel for personer i risikogruppen. Dersom du har frikort er vaksinen gratis.