Eventyrboka

2.klasse ved Vega barne og ungdomsskole har lagd ei fin eventyrbok der hver elev har skrevet eventyr med illustrasjoner.

Lærer Elin Røed forteller at de har brukt tre uker på temaet eventyr. De skulle opprinnelig jobbe med eventyr i to uker, men elevene var så ivrige at hun valgte å bruke ei ekstra uke.

Elevene forteller at de har lært mange eventyrtegn. Det starter ofte med "Det var en gang" eller " For lenge lenge siden" svarer elvene når Elin spør dem om  hvilke tegn som ofte opptrer i eventyr. Tallene 3-7-9 og 12 er magiske tall og så skjer det ofte noe ondt. Eventyrene handler ofte om stemødre, prinsesser, troll og hekser og helt til slutt slutter eventyrene med "Snipp snapp snute" eller " Så levde de lykkelig resten av sitt liv".

Alle elevene har også dramatisert hvert sitt eventyr med figurer. " Vi fikk god inspirasjon av å se på hverandre når vi skulle dramatisere" fortalte Sanna.

Biblioteket har fått et eksemplar av eventyrboka slik at alle som vil kan komme å lese boka der.

 De tre trollene og dronninga av Elise 


Mora og jenta De tre sjokoladegrisene av Siri Marken av Berntine Da Elise møtte mange- Leah Den slemme Det onde speilet- Magne Det onde trollet av David 2.klasse Vega barne- og ungdomsskole