Tiltak rettet mot uvaksinert helsepersonell

På pressekonferansen 12.11.2021 ble det sagt at det vil bli satt inn tiltak rettet mot uvaksinert helsepersonell som ivaretar sårbare pasienter. Regjeringen har lagt ut følgende : «Vi vil ta ytterligere grep for å beskytte sårbare pasienter fra smitte. 

Derfor ønsker vi jevnlig testing av uvaksinert helsepersonell og en klar beskjed om at de må bruke munnbind. Helsedirektoratet vil sende ut retningslinjer om dette til kommunene. Du kan lese mer om dette på regjeringen.no.

I Vega kommune velger vi å sette inn tiltak i påvente av brevet med retningslinjer fra Helsedirektoratet. Vi oppfordrer uvaksinert helsepersonell til å teste seg med selvtest to ganger i uken samt benytte munnbind i kontakten med sårbare pasienter. Selvtester utleveres av arbeidsgiver. Vi definerer sårbare personer som dem over 65 år (siden det er disse som er prioritert med dose 3 snarest) samt dem som har immunsvikt (også yngre) av ulike årsaker. Vi vender tilbake med mere informasjon når vi har mottatt brevet om nye retningslinjer fra Helsedirektoratet. 

Med hilsen

 

Sinne Simony Marken

Kommuneoverlege Vega

Mobil 48097633/tlf 75036870

Sinne.s.marken@vega.kommune.no