Vega turistkontorVega turistinformasjon      Turistverten på plass      Brosjyrer og bøker

Vega turistinformasjon er klassifisert som autorisert turistkontor og holder til i "Gammelskolå"
Gladstad. (Se bygningen på kart). Kontoret er stengt i vinterhalvåret, men turistinformasjonen kan kontaktes på telefon og e-post.

Kontaktinformasjon:

Postadresse: rådhuset, 8980 Vega
Tlf.: (+47) 75 03 53 88
Mobil: 479 07 132.
E-post: post@visitvega.no
Web: www.visitvega.no
Visitvega på Facebook

Vega blir et stadig mer ettertraktet reisemål på Helgeland. Turister/besøkende kommer hit for å se og oppleve den flotte naturen til lands og til havs. Mange velger Vega som utgangspunkt for kajakkturer, andre benytter seg av de merkede turstiene til fjells og langs fjæra.Logo Vega kommune                Logo visitvega

Prosjekt Reiseliv: Avslutnings-/statusrapport Reiseliv 2014 (pdf)


Vega kan nå smykke seg med tittelen Bærekraftig reisemål. Målet med merkeordningen er å få destinasjonsselskap og kommuner sammen for å måle, forbedre og formidle arbeidet sitt for bærekraft i reiselivet. Dette gir kommunen rett til å markedsføre seg med denne logoen:

Logo bærekraftig reisemål


Flere av rorbuanleggene leier ut båter som du kan benytte til en fisketur. Ønsker du heller å leie en lokal fisker til å ta deg med på tur, er det mulighet for det. Om sommeren arrangerer turistinformasjonen båtturer til Bremstein, Skjærvær, Hysvær, Lånan, Skogsholmen og Emårsøy. Les mer om turene på turistinformasjonens facebookside.

Ønsker du å feriere på Vega, kan du velge å bo i alt fra hotell til rorbuer og camping. Her er et utplukk av mulighetene: Vega Havhotell på Viksås, rorbuanlegg på Nes, Gardsøya og i Igerøy og Vega Camping på Floa. På www.visitvega.no kan du lese mer om de nevnte og andre overnattingssteder i Vegaøyan.

Vegaøyene (pdf) har status som verdensarvområde. Mange nyttige opplysninger, også på engelsk og tysk, finnes på sidene til Visithelgeland hvor Vega er med.

Informasjon om Vega kommune finnes også på sidene til Kystriksveien (tidl. riksvei 17) fra Steinkjer til Bodø. Vegaøyan verdensarvområde er med i Hurtigrutens utfluktsprogram for sørgående hurtigrute.
Sist oppdatert den 16.aug.2017


Tips en venn Skriv ut