Informasjon om koronaviruset

Påvist covid-19 smitte på Vega 

Pressemelding fra Vega legekontor, Vega kommune 12/4 2021 

Vega legekontor har i dag påvist positiv Covid19 pasient ved hurtigtest på pasient fra Vega. Smitten kan spores tilbake til pågående utbrudd i Brønnøysund. På hjemmesidene til Brønnøy kommune opplyses om at det mistenkes smitte med mutant virus og vi velger derfor også å gå ut og teste ganske bredt, samt oppfordre alle til å ha minst mulig kontakt i dagene som kommer og husk godt smittevern. 

Vi holder på med smitteoppsporing og har etter hvert vært i kontakt med langt de fleste nærkontaktene og er godt i gang med testingen også. 

Den smittede har i smitteførende periode vært på Vega Helsehus fredag 9/4 ca. kl. 17:20 og vi setter alle som har vært på Helsehuset etter det klokkeslettet fredag i karantene, og ber alle vi ikke har fått tak i om å ringe legekontoret fra i morgen kl. 09:00 på 75 03 68 70 og bli satt opp til test. De som har vært på Helsehuset lørdag 10. april og søndag 11. april bes også om å bestille time til testing, men er ikke klassifisert som nærkontakt og trenger ikke å være i karantene lengre når de har fått negativt prøvesvar. 

Den smittede har også vært på Spar Vega og Coop Vega hhv kl. 17:15 og ca.18.30 fredag 9. april. Vi ber kunder og ansatte som har vært der i samme tidsrommet og som føler seg syk/engstelig/utrygg om å ta kontakt med legekontoret for testing også. De blir ikke å regne som nærkontakter pr. i dag. 

Med karantene menes at man fra den dag man ble utsatt for smitte og 10 dager frem skal holde seg hjemme og unna andre folk. Ikke dra på butikken eller på jobb, men man kan gjerne gå ut i hagen eller en tur i skog og mark alene. De som bor i lag med/er kjæreste med en nærkontakt settes i ventekarantene til testsvaret på nærkontakten foreligger. Er det negativt kan husstandsmedlemmene gå ut av ventekarantene igjen. På helsenorge.no kan lese mer her om hva det vil si å være i ventekarantene.

Husk at ved symptomer på øvre luftveissykdom, ta kontakt for testing og hold deg hjemme til du er frisk. Vi ber nå alle om å holde seg i ro og ha minst mulig nærkontakter de nærmeste dagene. Det anbefales å bruk munnbind når du oppholder deg ute blant folk og hold 2 meter avstand. 

Med vennlig hilsen 

Vega Legekontor

 

Oppdaterte testtall 12.04.21:

Hittil i år: 155 tester tatt
I mars: 75 tester tatt
I uke 14: 3 tester tatt, alle negative
12.04.21: 1 positiv test

 

Vega kommune følger de nasjonale smitteverntiltakene gjeldende fra natt til 25.03.2021.

 

Du finner detaljert oversikt over de oppdaterte smitteverntiltakene lengre ned på siden, under "Koronaviruset - status i Vega kommune". Der finner du også regjeringens anbefalinger når det gjelder påskeferie. For mer informasjon, besøk regjeringen.no

Informasjon om kommunal kompensasjonsordning i forbindelse med pandemien finner du nederst på siden her.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med rådmann Brit Skjevling.

Koronaviruset - status i Vega kommune

 

Koronavaksine

For mer informasjon om koronavaksinering, besøk FHI sine nettsider.

Koronaviruset - spørsmål og svar

Kommunalt næringsfond Covid-19

Kontaktinfo

Brit Skjevling
Rådmann
E-post
Telefon 75 03 58 12
Mobil 915 75 560