Flott gave til kommunen laget av elever på Vega skole

Torsdag 29. august 2013, ved begynnelsen av formannskapsmøtet, mottok Vega kommune ved ordfører og formannskap et bilde fra 10. klasse ved Vega skole. Bildet er laget i forbindelse med 40 årsjubileet for Verdensarvkonvensjonen og har som tittel “Leve med verdensarven”.

Bildet er laget med utgangspunkt i foto fra verdensarvområdet og elevene fikk opplæring i Photoshop for å lage en collage med de motivene de forbandt med verdensarv.

Bilder fra overrekkelsen av bildet:
Satt sammen av flere deler Bildet på rådhuset Elever og formannskap samlet
Bildet er satt sammen
av flere deler
Bildet slik det henger
i 2. etg. på rådhuset
Elevene og formann-
skapet samlet
Rita Johansen forteller om bildet Ordfører får overrekt bildet Klassen og formannskapet
Rita Johansen forteller
om bildets tilblivelse
Ordfører Andre Møller
får overrekt bildet
Klassen, formann-
skapet og bildet

Se detaljer fra bildet: 1,    2,    3,    4

Neringa kommune, de to skolene der og Kursiu Nerija nasjonalpark i Litauen fikk overrakt samme bilde av de to elevene Hedda Andersen og Mirande van Rossum i juni da de var der sammen med en delegasjon fra Vega. Neringa kommune har verdensarvstatus som kulturlandskapsområde og inngikk i 2006 en samarbeidsavtale med Vega kommune. De to kommunene har hatt skoleutveksling og har også hatt et samarbeidsprosjekt om formidling og forvaltning av verdensarv. Det var varaordfører Vigantas Giedraitis, som tidligere har vært på Vega, som mottok gaven på vegne av Neringa kommune.

Bilder fra Neringa og Vega:
Mirande van Rossum og Hedda Andersen sammen med Vigantas Giedraitis Formannskapet og to elever
Mirande von Rossum
og Hedda Andersen fra