Vega Skole og "The Kelp Experience".

Mandag og tirsdag i denne uken (1-2/10) hadde ungdomstrinnet to hele dager med morsomme aktiviteter.  Kelp er det engelske ordet for tang og Experiene betyr erfaring/opplevelse.

The Kelp Experience er to skoledager helt utenom det vanlige hvor ungdomsskole elvene gjennom flere ulike aktiviteter har blitt kjent kjent med våre fantastiske kystregnskoger under vann: nemlig tareskogen og andre arter som lever der.

Her kan du se bilder av 5 ulike matretter de laget som inneholdt tang (kelp):

 

Dette arrangementet er en del av det  store forskningsprosjektet OPTIMAKELP, som ledes av Norsk institutt for vannforskning (NIVA). De skal undersøke forekomstene av den norske tareskogen, hvordan det står til med de skogene som har hatt mye kråkebollepredasjon, og hvordan tareskogen best kan forvaltes i den blå, bærekraftige fremtida med stadig større potensial for kommersiell bruk.

I denne forbindelsen har SALT laget et  vitenskapsteatret:"The Kelp Experience" som heldige ungdomsskoleelever på Vega og Frøya har fått/får oppleve.

SALT er en uavhengig kompetansebedrift som er lokalisert i Svolvær og de har kunnskap om og for kysten. De leverer  tjenester innenfor forskning, rådgivning og formidling knyttet til havet og kysten. De brenner for kystens framtid fra kråkeboller til humankapital.  De har høy faglig kompetanse om marine økosystemer, kystnæringer og entreprenørskap – med spisskompetanse om nordlige problemstillinger. De har fokus på hele verdikjeden – fra ressurs til anvendelse. 

Hvis du vil lese mere om SALT kan du trykke på denne lenken.