Tilfelle av Covid19 smitte på Vega 28.12.20

I forbindelse med utbruddet av Covid19 på plattformen Heidrun har en innbygger på Vega blitt smittet mens vedkommende var på plattformen.

Symptomer inntraff få dager etter de første to arbeidstakere på plattformen ble testet positiv. Personen fra Vega hadde da jobbet nært med en av de Covid19 positive. Vega borgeren begynte å få lette symptomer og ble da testet. Da hadde det gått nesten 10 dager fra ankomst til plattformen og sannsynligheten for at smitten skulle være kommet fra annet sted er minimal. Vedkommende ble fløyet til land og kjørte derfra i egen bil hjem til Vega og har ikke vært utenfor bilen og ikke oppe på ferjen heller. Pasienten bor i egen bolig og er isolert der. Familien bistår med innkjøp etc og helsetjenesten følger opp med daglig samtaler pr telefon og evt videokonsultasjon eller sykebesøk om behov. Pasienten får utlånt apparatur til måling av oxygenmetning i blodet, puls og blodtrykk og skal gjøre egenmålinger med dette flere ganger daglig. Pr i dag har vedkommende milde symptomer. 

Der er ingen nærkontakter på Vega, og nærkontaktene fra Heidrun feltet følges opp derfra. Ved endring av situasjonen går vi ut med mere informasjon. 

 

Med vennlig hilsen 

Kommuneoverlege Sinne Simony Marken

Kontaktinfo

Sinne Simony Marken
Kommuneoverlege
E-post
Telefon 75 03 68 70