Info om Coronavirus Covid 19/SARS-Cov-2

Coronaviruset, som først ble oppdaget i byen Wuhan i Kina, har nå spredt seg til mange land, herunder også europeiske land. Helsevesenet i Norge jobber for å fange opp smittede tidlig slik at spredning kan begrenses.

Coronaviruset gir symptomer fra luftveiene av samme type som influensa og forkjølelse. Symptomene kan være milde til alvorlige og i verste fall kan sykdommen bli dødelig.

Om du har vært på reise i et område hvor det er permanent spredning av Covid 19  (se FHI sin info om hvilke områder det gjelder)  og får forkjølelses eller influensa symptomer i løpet av de neste 14 dager, så bes du kontakte Vega legevakt på 75036870 på dagtid og 116117 på kveld/natt/helg. Ikke møt opp på legekontor/legevakt før det er avtalt på telefon!  Det samme gjelder hvis du har hatt nærkontakt med en person med en person som du vet er smittet med Covid-19, eller du helsepersonell som har pleiet en som er bekreftet smittet.

Har du symptomer så hold deg inne hjemme og begrens kontakten med andre, særlig personer med nedsatt immunforsvar som syke, eldre og små barn, til det er avklaret om du er smittet. 

Har du vært på reise i områder med vedvarende spredning og IKKE har symptomer bør du likevel følge godt med på om du utvikler symptomer, og ta kontakt med legevakt pr telefon med en gang om symptomer skulle oppstå.

Følg vanlige hygiene råd med god håndhygiene, hoste og nys i papirlommetørklær eller evt armkrok, se under «Helse».

For ytteligere informasjon ta kontakt med Vega legekontor på 75036870 eller se på www.fhi.no eller www.hdir.no under coronavirus.