Guiding i Ravnfloget Via Ferrata, Sundsvoll

fredag 16. august 2019, 12:00 - 16:30

Informasjon

Utforsk fjellsida i Ravnfloget sammen med en klatreguide. Bookbare turer 2 ganger pr.dag. Det er 2 klaterløyper: grønn og svart.

Grønn løype

Grønn løype er 510 m lang og har 225 høydemeter. Den har en bratt start, men er veldig varierende og artig å gå med utrolig utsikt over kulturlandskap, havet og øyene med øya Søla som det ruvende blikkfanget. Etter 30-40 min klatring møtes den grønne og sorte løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Svart løype

Denne tillater vi ikke at man klatrer før man har gjennomført den grønne løypa. Den sorte har en lengde på 550 m, og den har samme antall høydemeter som den grønne, 225 m.  Den sorte går nesten loddrett opp veggen de første 150 meterne, men deretter litt slakkere fram til den går sammen med den grønne løypa. Litt etter at de to løypene møtes er det bygd en rasteplass hvor man kan sitte ned og nyte. Herfra er det noe slakkere klatring som etter hvert går over i noe tøffere utfordringer igjen. Helt på toppen er det anlagt ei ‘nepalbru’. For de som ikke ønsker å gå over denne kan man en kople seg fra løypa og gå de siste få meterne opp til toppen av Ravnfloget.

Selv om den svarte løypa er bratt og eksponert, gjør solide fotsteg og håndfester at du kan føle deg trygg.

Turen opp til løypa og turen ned igjen

Fra parkeringsplassen på Sundsvoll og opp til innfeste er det laget en fin sti gjennom et spennende landskap. Turen tar i underkant av 30 min rolig gange og har 100 høydemeter.Retur ned igjen går på tretrappa som er bygd fra ura og opp til toppen av Ravnfloget, ‘Vegatrappa’. Denne er en egen opplevelse hvor det er lagt inn flere rasteplasser.

Sikkerhet

Sikkerheten er godt ivaretatt i Ravnfloget. Og når alle som klatrer på forhånd har satt seg inn i sikkerhetsforskriftene så kan vi nærmest garantere en flott opplevelse i fjellveggen!

Pris voksen: 890

Pris barn: 400

Pris ungdom: 400

https://www.ravnfloget.no/klatretur/

Sted

Sundsvoll
 

Kontakt

Ravnfloget AS
 

Olav Trøan Nygård
Legg til hendelsen i din kalender