Åpning av Via Ferrataen og Vega Trappa i Ravnfloget på Sundsvoll

lørdag 8. juni 2019, 14:00 - 16:59

Informasjon

Høsten 2016 startet planleggingen av en Via Ferrata og ei Vega Trapp i Ravnfloget på Sundsvoll. Nå skal vi ha en flott markering av åpningen av tilretteleggingen

Ravnfloget AS har bygget en Via Ferrata i Ravnfloget på Sundsvoll. En Via Ferrata er en klatrerute langs en vaier som er boltet fast i fjellet langs hele ruta.  Ordet «Via Ferrata» er italiensk og betyr «Via jernvei». En tradisjonell Via Ferrata består av faste installasjoner i form av jernbøyler og vaiere som er boltet fast i fjellet. Du må bruke klatreutstyr og være i god fysisk form for å klatre. Under klatringen er du festet til vaieren og må flytte sikringen iløpet av klatreturen. Denne gammle klatremetode ble brukt av militære tropper i Dolomittene under første verdenskrig. De var avhengige av hurtige forflytninger opp og ned fjellsidene i den hensikt å overraske eventuelle fiender.

Her kan du bestille tur i Ravnfloget Via Ferrata fra 08.juni 2019.

I tilknytning til Via Ferrataen bygger IL Vega en lang tretrapp opp til Ravnfloget. Vega Trappa består av en 400 m lang sti, 450 meter trapp bestående av 2000 trinn. Det er flere rasteplasser underveis opp og på toppen av trappa komemr du til en flott gapahuk.

Det er mulig å støtte dette prosjektet ved å kjøpe deget trinn og en messingplate med navnet dit på. Med messingplate vil hvert trinn koste 1.070 kroner.

Her kan du kjøpe trinn.
For de som ønsker fakturert, kontakt, leder i IL Vega,
John Helge Brevik, tel. 959 73 616, e-post: johnhelge1964@hotmail.com

https://www.facebook.com/pg/VegaTrappa-804942849698351/about/?ref=page_internal

Sted

Sundsvoll
 

Kontakt

Ravnfloget AS og IL Vega
 

Gunnar Almli og John Helge Breivik
Legg til hendelsen i din kalender