Jonas Fjeld

søndag 21. juli 2019, 20:00 - 22:00

Informasjon

Jonas Fjeld har over et langt liv som bandleder, låtskriver og omreisende musiker vært en av våre mest erfarne og respekterte artister. I antall år, noen av dem langs landeveier du trodde var et folkeeventyr, ligger han et hestehode foran både Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen. Og i sommer kommer han endelig til Vega!!!

Hans oppriktighet, at håndverket er rene følelser og strippet for fakter og fjas, har gjort at mange setter Jonas Fjeld på lista over sine mest folkekjære artister. Utad en sjenert fyr fra Drammen, en som trives best i skyggefulle partier og helst med en kald Aass øl i hånda. Men gi han en gitar og en mikrofon så vokser selvbildet som en tordensky. For å si det med en litt heldig omskrevet betydning av en av hans låter. Og Gud var i godlune den dagen han skapte stemmen på denne gutten fra et utpreget arbeidersamfunn nær Drammens havn.

Jonas Fjeld har kommet dit han er som en folkets favoritt gjennom å turnere Norge på kryss og tvers i snart 50 år. Slik som Johnny Cash bruker han alderen og erfaringen, og et frodig band, til stadig å gjøre seg aktuell og vanskelig å komme utenom. Det er jo det livet handler om. Å finne frem til det tidløse i en sang som publikum aldri vil legge bort, som berører. Som han har gjort det med «Engler i sneen», «Sett bagen fra deg» og «Drammen i regn», eller på engelsk med «When morning comes to America» som han gjorde sammen med Eric Andersen og Rick Danko fra The Band på 90-tallet, for å ta et lite utvalg. En hardt arbeidende turne-artist som med enkle fakter, en uslitelig kjærlighet til låtskriver-tradisjonen og en jovial utstråling lar seg enkelt beskrive med ett eneste ord: Ekte.

Pris voksen: 350

https://vegadagene.hoopla.no/sales/jonasfjeld_vd2019

Sted

Vega Kirke
Rørøyveien,  8980 Vega

E-post : vega.sokneprest@gmail.com

Kontakt

Vagadagan 2019
 

Gaute Hauglid-Formo
Legg til hendelsen i din kalender