Tove Bøygard med band

søndag 14. juli 2019, 20:00 - 22:00

Informasjon

Tove Bøygard har gitt oss et av de mest ettertenksomme og vakreste albumene som har blitt sluppet i Norge hittil i år. Dette er musikk med mening – både i tekst og melodi! Vi kunne ikke valgt en bedre kandidat til å spille den første kirkekonserten under Vegadagan 2019!

Tove Bøygard har gitt ut 6 plater med eget materiale. Hun ble Spellemannsnominert i kategorien country med duoen Bøygard i 2014 for plata ”Blågras på Skrindo”, produsert av Jonas Fjeld. I år slapp hun det kritikerroste albumet «Jord», som Vegadagan allerede spår som en varm Spellemannskandidat for 2019, og som vi gleder oss stort til å få oppleve live i Vega kirke i sommer.

«Jord» er nærmest et konseptalbum der elementet jord går igjen som en rød tråd. Her er tanker rundt å flytte hjem til småbruket i Hallingdal (Jord), en hyllest til og en livsfortelling om en far som småbrukar-og fabrikkarbeidar (Småkårstestament), ei undring over den voksende egoismen på den rike delen av jordkloden (Hjarte), et sjelsettende møte med den omreisende som ilner til grasrot- og klassekamp (Ferdamann), en fortelling om bygdedyrets knugende grep (Mink), om vår streben etter å finne jordisk lykke og aldri bli helt fornøyd (Lukka) og om den største og altoppslukende leiken (Kjær Leik).

Tove hadde sine år i pønkband på Blitz, og tar med seg denne befriende energien i flere av låtene sine. Som Tove selv sier det: «Visu og pønk går ut på akkurat det sama; tre grep og sanningi midt i trynet!»

Med seg til Vegadagan har hun et stjernelag med musikere; Jørun Bøgeberg på bass, Freddy Holm på gitar og strenger og Eivind Kløverød på trommer. Dette blir så bra!

Billetter kan kjøpes her.

Pris voksen: 250

https://www.facebook.com/events/2239195846138758/

Sted

Vega Kirke
Rørøyveien,  8980 Vega

E-post : vega.sokneprest@gmail.com

Kontakt

Vegadagkomiteen
 

Gaute Hauglid-Formo
Legg til hendelsen i din kalender